De Monitoring Tool van Peelland ICT bewaakt uw ICT omgeving 24/7. Wel zo’n veilig idee. Het doel hiervan is het vroegtijdig detecteren van systeemproblemen, om vervolgens grotere problemen te voorkomen en down-time te minimaliseren. Wat monitoren wij zoal en hoever kunnen wij hierin gaan!

Standaard onderdelen die wij monitoren

  • Internet verbinding(en) : De meeste bedrijven zijn tegenwoordig voor een heel groot deel afhankelijk van de internet verbinding. Dit is dan ook het eerste element in het netwerk van de klant wat wij nauwlettend en proactief monitoren.
  • Performance : Wij monitoren bijvoorbeeld constant de CPU load en Memory Usage, de threshold die wij hiervoor instellen is afhankelijk van het type systeem en waar het systeem voor gebruikt wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laptop, PC of server iedereen zal begrijpen dat de thresholds hiervan niet gelijk zullen zijn.
  • Hardware : In de hardware kijken wij voornamelijk naar Harddisk Usage, maar ook temperatuur metingen van diverse onderdelen en fan snelheden zijn hierin opgenomen of mogelijk.

Hoever kunnen wij hierin gaan?

  • Events : Wij kunnen ook heel specifiek gaan kijken naar Application, Security, Setup en System events dit is een vrij basale manier van rapporteren over gebeurtenissen vanuit Microsoft aangaande de genoemde onderdelen.
  • Services : Veel bedrijven maken gebruik van applicaties die omschreven worden als bedrijf kritisch. We hebben het dan over applicaties, processen enz. waardoor het bedrijf vrijwel direct niet meer kan produceren. Deze applicaties en processen maken vrijwel altijd gebruik van Microsoft services en deze kunnen we monitoren, loopt een dergelijke service vast dan kunnen wij dit zien. Goede voorbeelden van dergelijke services zijn de print spooler en de sql server, als de print spooler niet meer werkt kun je niet printen en als de sql server vast is gelopen dan kan iedere applicatie die hiervan gebruik maakt zijn informatie niet meer verwerken of opvragen.
  • Servers, computers & laptops : Momenteel kijkt Peelland ICT hoofdzakelijk naar de standaard onderdelen op servers. Wij zullen dit langzaam verder gaan uitrollen naar computers & laptops.
  • Randapparatuur : Sommige klanten hebben het verzoek ingediend of wij ook naar heel specifieke apparatuur kunnen kijken c.q. monitoren. Wij kunnen alle apparatuur voorzien van een IP adres monitoren al is deze vorm van monitoring zeer basaal. Deze basale informatie blijkt in veel gevallen al voldoende te zijn.

Onze monitoring tool heeft een preventieve functie en moet Peelland ICT efficiënter laten functioneren. Dit samen zorgt ervoor dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken en blijven maken van hun ICT omgeving. Voorkomen is beter dan genezen………….